vineri, 4 februarie 2011

Din dragoste

Pascal Obispo - L'important c'est d'aimer

Asculta mai multe audio diverse

Fara nici o legatura cu vreo emisiune sau cu alta campanie, m-am gandit sa scriu aici despre dragoste.de fapt despre motivatia noastra de a face anumite lucruri.
Ce ne anima atunci cand incepem un lucru? cand pornim la actiune? ce ne face sa mergem mai departe atunci cand nu ni se implinesc asteptarile sau cand picam de oboseala? sau cand intalnim obstacole care ne fac sa strigam "in zadar!" ?
De multe ori motivatia noastra nu e una corecta. Ma gandesc la mine, si descopar ca o multime de lucruri le-am facut doar pentru ca trebuiau facute, ca n-avea cine sa le faca, sau ca m-au impins altii de la spate, sau din dorinta de a fii observata, apreciata, de a iesi in evidenta. Alteori motivatia mea a fost razbunarea sau teama.
Dar de cate ori oare am actionat din dragoste? Doar din dragoste.
Fara a astepta o rasplata, fara a vrea sa ies in evidenta...
Anul trecut la un curs, profesoara ne povestea cum in momentele de pericol, in situatii extreme, femeile - femelele din orice specie - au fost in stare sa faca fapte mari, au dat dovada de puteri supranaturale, sau de o tarie de caracter uimitoare. Ce le-a facut pe acele femei sa lupte? sa persevereze? Ce le-a impins la actiune? DRAGOSTEA.
Intr-adevar, majoritatea exemplelor care le stiu si eu aveau ca fundament relatia mama-copil sau sotie-sot; insa daca dragostea e asa de puternica, de ce sa nu o folosim in toate actiunile noastre. Si nu vorbesc aici numai despre fapte/situatii izolate; desii asta e inceputul. Ci despre un mod de viata. Despre o traire, relationare, abordare in dragoste. Chiar daca uneori avem impresia ca cei din jur nu-si dau seama de adevarata noastra motivatie,nu este intotdeauna asa. Amintiti-va de cate ori ati simtit voi asta din partea cuiva. Si chiar daca ei n-ar simti ce este in spatele cuvintelor, fapelor noastre, important este sa daruim dragoste. Pentru ca sufletele noastre, ale tuturor, au nevoie, se hranesc cu aceasta dragoste. Nu e usor intr-adevar sa na setam pe modulul dragoste insa nu e nici imposibil.
Am descoperit melodia aceasta cu un an in urma dar mesajul ei l-am decodificat pe parcurs.
Va doresc la toti o zi frumoasa. O zi in care dragostea sa fie ingredientul principal din tot ce întrepríndeti.
Si asta sa fie doar inceputul :)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...