joi, 24 martie 2011

The miracle of life

Am sa scriu aici ceva ce am citit cu catva timp in urma pe siteul adevaruldespreavort si mi-a ramas in minte ca un very important eveniment:

"...se scurg 10-14 zile (in medie 2 saptamani) de la fecundatie, conceptie pana in momentul cand embrionul, patruns practic in mucoasa uterina, incepe sa se hraneasca de la mama prin intermediul vaselor sanguine. Acest lucru se realizeaza datorita formarii placentei prin unirea unei parti a embrionului (trofoblast) cu mucoasa uterina a mamei. Este important de remarcat faptul ca aceasta unire comporta un fenomen unic, observat doar in aceasta situatie: nucleii a doua tesuturi diferite, respectiv a copilului si al mamei, impart aceeasi citoplasma fara a produce un rejet, o respingere ( !) cum se intampla la un transplant al unui tesut strain. Exista in mod paradoxal o toleranta imunologica a mamei fata de un tesut strain! In final se realizeaza un echilibru intre cele doua parti, se formeaza placenta care va fi invelisul embrionului prin care se va hrani de la mama dar care va avea si un rol de aparare."

Nu-i asa ca sarcina - din momentul conceptiei si pana la nastere- este ceva extraordinar? Doua vieti, doua entitati, una in cealalta (sau chiar mai multe care isi influenteaza parcursul una alteia, si chiar si parcursul celor din jur pentru tot restul vietii...

Si pentru ca maine nu ajung la mars, ma solidarizez de pe acum cu cei care vor merge si ma rog ca sa spuna DA VIETI si NU AVORTULUI cat mai multi oameni de acum inainte.

Un comentariu:

  1. Foarte interesant!! Foarte frumos!!
    Da se vede ca ai incurcat datele ca si aici ai spus ca "nu ajung maine la mars" ;)
    Se vede ca ori esti prea obosita ori iti doreai tare tare mult sa vina ziua ta.
    Astepti cadouri?? :)

    RăspundețiȘtergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...