duminică, 26 mai 2013

Ziua Parintilor de Ingeri - editia a VI-a (update)

Update- poze de la  Ziua Parintilor de Ingeri - Timisoara








Duminica 26 mai 2013 de la orele 17, 30 va avea loc cea de-a sasea editie a evenimentului intitulat Ziua Parintilor de Ingeri, un eveniment dedicat comemorarii copiilor plecati mult prea curand din aceasta lume.
Ziua Parintilor de Ingeri se va desfasura simultan in 21 de orase din Romania si din strainatate in care sute de parinti vor aprinde lumanari in memoria copiilor pierduti si vor inalta la cer baloane colorate ca un ritual simbolic de despartire.
In Timisoara parintii copiilor decedati si cei care vor sa fie alaturi de ei se vor intalni in Piata Crucii.
Voluntarii E.M.M.A vor fi in Parcul Crucii de la ora 14 pentru cei care au nevoie de ... orice.


Inima unor parinti care si-au pierdut copilul este greu inteleasa de societate. Nu doar pentru ca suntem obisnuiti si indemnati sa ne ascundem durerea, sa o minimalizam, sau chiar sa o ingoram ci si pentru faptul ca insasi cursul firesc al vietii spune ca se sting din viata prima data parintii si apoi copiii. Este groaznic pentru un parinte sa isi inmormanteze copilul si de obicei in perioada aceea se pune accentul mai mult pe "a merge mai departe", a "fi tare pentru cei ce au ramas in viata", sau pe speranta nasterii altor copii. De aceea durerea este de multe ori reprimata si astupata. insa afactele ei sunt devastatoare nu doar asupra parintilor ci si a celorlalti membrii ai familiei indoliate. Numai cine a trecut print-o asemenea experienta poate intelege ce e in inima parintilor ramasi fara copil. Insa chiar si daca am trecut pe acolo nu inseamna ca stim cum sa facem fata acestei tragedii sau cum sa ne purtam cu cei indurerati.

Fondatoarea organizatiei E.M.M.A este binecunoscuta actrita Bianca Brad, care in urma unei triste experiente a realizat ca pierderea unui copil este un subiect tabu in Romania si cat de ignorat este acest fenomen. Din durerea ei a rezultat o ampla campanie pentru ajutorarea parintilor ramasi fara copii. Povestea Biancai o puteti citi aici iar pentru cei care cauta sprijin, compasiune, indrumari, le recomand organizatiaemma.ro
Comunicatul de presa il puteti citi aici

Aceasta este dedicatia mea pentru toti parintii care si-au pierdut copii:


2 comentarii:

  1. Impresionant, am vazut anul trecut la tv ceva despre acest lucru. Uite, ai de la mine o nominalizare http://nimicurifantezii.blogspot.ro/2013/05/versatile-blogger-award.html

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. multumesc ca te-ai gandit la mine. tocmai te-am cercetat :) si mi-am dat seama ca tie chiar iti place mult sa razi :) :)

      Ștergere

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...